به گزارش مشرق به نقل از فارس، وال استریت ژورنال نوشت: دولت مصر اعلام کرد در حال بررسی روابط استراتژیک خود با آمریکا و سایر دولتهای غربی است که منتقد خشونتها علیه اسلامگراها هستند؛ تصمیمی که اختلاف میان دولت اوباما و قاهره را عمیق میکند.
به نوشته این روزنامه، تحولات اخیر، آخرین نشانههای توانایی اندک دولت باراک اوباما برای نفوذ بر اتفاقات مصر است. در حالی که کاخ سفید روز جمعه تصمیم گرفت، مانور نظامی مشترک خود با مصر را به حالت تعلیق درآورد، اعلام کرد، قصد دارد کمک اقتصادی و نظامی 1.5 میلیارد دلاری خود به مصر را به منظور تلاش برای هدایت و مدیریت اتفاقات، ادامه دهد. اما اطلاعیه وزارت خارجه مصر درباره بازبینی روابط خود با آمریکا و نیز مخالفت فزاینده سناتورها و قانونگذاران آمریکایی با ارسال این کمکها، این نیت و هدف واشنگتن را غیرممکن میسازد.
نبیل فهمی، وزیر خارجه مصر یکشنبه اعلام کرد، تلاشها برای بینالمللی کردن این مبحث (کمک مالی) چیزی است که مصر آن را رد میکند. من از وزارت خارجه خواستم کمکهای خارجی گذشته را بررسی کند تا مشخص شود آیا این کمکها در مسیر بهینهای مصرف شدهاند یا خیر.
این روزنامه آمریکایی نوشت: اظهارات آقای فهمی به موضوعی اشاره دارد که طی دو ماه گذشته در رسانههای دیداری و نوشتاری مصر مطرح شده؛ «ناامیدی و خصومت نسبت به انتقاد دولتهای غربی از نیروهای امنیتی». مقامات دولت موقت مصر نیز منتقد نحوه پوشش غرض مندانه اخبار مصر در رسانههای غربی هستند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده: انتقاد از اقدامات ارتش مصر در کنگره آمریکا نیز افزایش یافته است. تعداد گستردهای از سناتورهای آمریکایی برای به چالش کشیدن سیاست اوباما در قبال مصر، راهی برنامههای تلویزیونی روز یکشنبه شدند.
سناتور باب کروکر در شبکه تلویزیونی «ایبیسی» گفت: فکر میکنم، با توجه به اقدامات هفته گذشته (در مصر) درباره تعلیق کمکها نباید هیچ تردیدی وجود داشته باشد. وی افزود: آمریکا باید کمک خود به مصر را بار دیگر ارزیابی کند و همزمان خطوط ارتباط خود با این کشور خاورمیانهای را باز نگه دارد.
والاستریتژورنال نوشت: سخنان فهمی درباره بازبینی سیاست خارجی مصر واکنشی خفیف به انتقاد آمریکا از خشونتهای اخیر مصر علیه طرفداران مرسی بود.
انتقاد قانونگذاران آمریکایی از دولت آمریکا برای ارائه کمک مالی به مصر و نیز تهدید دولتمردان این کشور به قطع کمکهای خود به قاهره، وزیر خارجه مصر را بر آن داشت که از بازبینی روابط کشورش با واشنگتن سخن بگوید.